banner

Test automation
ING

assignment_logo

Test automation

Met 57.000 medewerkers en activiteiten in ongeveer 40 landen zijn er bij ING talloze kansen voor developers met initiatief die anderen een stap vooruit willen helpen in het leven en in het bedrijfsleven. Onze oud-collega Barre Dijkstra heeft in 2014 test automatisering opgezet voor de afdeling Credit Risk Management. Werken op deze afdeling betekent jezelf omringen met vooruitstrevende, inspirerende, diverse en betrokken collega’s die werken volgens het Scrum Agile ontwikkelproces.

 

Barre heeft destijds de Credit Risk Management afdeling geadviseerd over het inrichten van geautomatiseerde testen voor het extern ontwikkelde Sungard ACR product. Maar hij heeft ook de functionele testers gecoacht in (Java)software development en continious delivery.

 

Om de testautomatisering op te zetten heeft hij het Selenium/FitNesse framework dat hij tijdens een eerdere opdracht ontwikkelde aangepast naar de nieuwe beoogde situatie. Zodat hij de gebruikte technologieën – Internet Explorer 6, nested iFrames, HTML rewrites – van het product kon testen.

 

Naast het opzetten van een test automatisering voor het Sungard ACR product heeft Barre ook een high performance file parsing en comparison framework geschreven voor

 

intelligente file comparison (model based) en file validation. Tegenover de relatief grote omvang van bestanden was er maar beperkte hardware beschikbaar. Daarom heeft Barre het framework geschreven voor optimaal geheugen, CPU en I/O gebruik. Dit heeft hij onder andere gedaan door middel van garbage collection optimalisatie, stream implementaties en object creation/destruction optimalisatie.

 

Barre, tegen welke uitdagingen liep jij aan tijdens dit project? “Het blijft altijd spannend of de software die jij ontwikkelt 100% gaat werken op een grote verscheidenheid van browsers en OS-configuraties.”

 

Maar het bleef niet alleen bij ontwikkelen. Barre coachte ook medewerkers die een non-technische business analist of functioneel test achtergrond hadden, in (Java) softwareontwikkeling. Hij heeft een continious integration straat geïntroduceerd én adviseerde bij andere projecten op het gebied van architectuur en automated testing.

 

Benodigde skills voor dit type opdracht

Selenium/FitNesse

 

Meewerken aan een soortgelijke opdracht?

Stel je eigen functieprofiel samen, kom kennismaken en werk zoals jij dat wilt! Klik op de button hieronder om deze opdracht toe te voegen aan je functieprofiel.

Status: Voltooid
Voeg toe aan functieprofiel

Uitgevoerd door

Barre Dijkstra
Start: mrt. 2014
Eind: jun. 2014

Brendan vertelt

Nadat ik een lange tijd bij hetzelfde bedrijf had gewerkt, was ik toe aan meer uitdaging en verdieping. QSD bleek voor mij de ideale werkgever. Er is altijd een ruime keuze uit leuke opdrachten, waarbij de uiteindelijke beslissing bij mij ligt. Regelmatig een etentje of bijvoorbeeld een hackathon is ideaal om elkaar weer te zien en ideeën uit te wisselen met je gelijkgestemde collega’s.

Brendan Keessen, Software Engineer

Maak kennis met Brendan