banner

Internet Scale
RIPE NCC

assignment_logo

Internet Scale

RIPE NCC is het regionale internetregister voor Europa, het Midden-Oosten en delen van Centraal-Azië. Een organisatie zonder winstoogmerk dat blokken internetnummerbronnen toewijst en deze registreert aan internet serviceproviders (ISP’s) en andere organisaties. De leden van het RIPE NCC zijn voornamelijk internet serviceproviders, telecommunicatieorganisaties en andere bedrijven die hun eigen netwerkinfrastructuur beheren. En de internetmiddelen die RIPE NCC verdeelt onder haar leden zijn IPv4, IPv6 en ASN.

 

Ivo heeft meegedraaid in het Resource Team (later Registry Update Team) die verantwoordelijk is voor het onderhouden én uitbouwen van de registratiesoftware. RIPE NCC heeft een erg complex en groot software landschap waarbij een hoop applicaties samenwerken om alle diensten te kunnen leveren voor hun leden.

 

Waar Ivo zoal aan heeft gewerkt tijdens zijn tijd bij RIPE NCC?

  • Verminderen van Scala in het landschap om software eenvoudiger te maken.
  • Wachtrij toegevoegd aan de IPv4 registratiesoftware.
  • Meerdere projecten overgezet van Atlassian Stash naar Gitlab met een volledig nieuwe CI/CD pipeline.

 

Ivo, wat maakte deze opdracht uitdagend? “Het was een groot en complex applicatielandschap met hoge eisen qua betrouwbaarheid.”

 

Benodigde skills voor dit type opdracht

  • Java
  • Maven
  • CI/CD

 

 

Meewerken aan een soortgelijke opdracht?

Stel je eigen functieprofiel samen, kom kennismaken en werk zoals jij dat wilt! Klik op de button hieronder om deze opdracht toe te voegen aan je functieprofiel.

Status: Voltooid
Voeg toe aan functieprofiel

Uitgevoerd door

Ivo Limmen
Start: mei 2018
Eind: apr. 2021