banner

Developer Tooling
Team Apollo, bol.com

assignment_logo

Developer Tooling

Team Apollo helpt bol.com met het bouwen van applicaties die teams ondersteunen met het bereiken van hun doelen. Dit zijn vooral overkoepelende taken, zoals beveiliging, messaging en database.

Eén van die applicaties is Hercules, gebouwd door onze Jeroen. Hercules is een Service Descriptor dat teams de mogelijkheid geeft om op een hoog niveau de infrastructuur voor hun applicaties te beschrijven. De daadwerkelijke IaaS tooling (Terraform, Puppet etc.) wordt door Hercules gecentraliseerd uitgevoerd.

 

Door op een functioneel niveau de infrastructuur in json schema’s te beschrijven, is er een duidelijke afspraak tussen developers en operations. De tooling is gedurende een jaar iteratief gebouwd.

 

Hercules bestaat uit een aantal microservices geschreven in golang. De door Apollo gebouwde plugins gebruiken Terraform. De infrastructure state wordt in Consul bijgehouden.

 

Jeroen, wat maakte deze opdracht uitdagend? “Het bouwen van code voor andere developers betekent dat je een goede vooruitziende blik moet hebben en van veel markten thuis moet zijn”.

 

Benodigde skills voor dit type opdracht

  • Akka
  • Scala
  • Software architectuur

 

Meewerken aan een soortgelijke opdracht?

Stel je eigen functieprofiel samen, kom kennismaken en werk zoals jij dat wilt! Klik op de button hieronder om deze opdracht toe te voegen aan je functieprofiel.

Status: Voltooid
Voeg toe aan functieprofiel

Uitgevoerd door

Jeroen Wijdemans
Start: feb. 2017
Eind: dec. 2017