banner

Architectuur
Dapas Software

assignment_logo

Architectuur

QSD en Dapas Software hebben een partnership waarbij QSD eindverantwoordelijk is voor de software en de ontwikkeling hiervan in de breedste zin van het woord.

 

Maar wie is Dapas Software eigenlijk? Het is een start-up die online diensten levert op het gebied van procesmanagement en compliance voor accountants- en administratiekantoren. Dapas is een spinoff van het MPM-project van KPMG, waarbij de destijds ontwikkelde procesmanagementsoftware wordt aangeboden in een SAAS oplossing.

 

Als Lead Architect heeft Alex een grote rol gespeeld in het transformeren van de oorspronkelijke software -die nog in een JBoss application server draaide- naar een meer modulaire opzet. Welke door middel van Docker containers ingezet kan worden op servers. Hierbij heeft hij ook uitgebreid gebruik gemaakt van Puppet, zodat hij de servers volledig automatisch kon inrichten.

 

Alex, tegen welke uitdagingen liep jij aan tijdens dit project? “De belangrijkste vraag tijdens dit project was hoe je een nieuw systeem ontwerpt dat zowel schaalbaar is voor in de toekomst, maar dat tegelijkertijd ook snel live kan”.

 

Benodigde skills voor dit type opdracht

  • Akka
  • Scala
  • Software architectuur

 

Meewerken aan een soortgelijke opdracht?

Stel je eigen functieprofiel samen, kom kennismaken en werk zoals jij dat wilt! Klik op de button hieronder om deze opdracht toe te voegen aan je functieprofiel.

Status: Voltooid
Voeg toe aan functieprofiel

Uitgevoerd door

Alex kuiper
Start: apr. 2016
Eind: nov. 2019